Apró koromtól erőteljes humán beállítottsággal rendelkezem, az élet mégis a közgazdasági pályára vitt. A főiskolán az első félévben megbuktam, végül köztársasági ösztöndíjjal diplomáztam, majd egész fiatalon adószakértő és könyvvizsgáló lettem. Mivel az alapvetően gyenge reál érdeklődésem dacára sikerült elsajátítanom a pénzügyi ismereteket – kialakult bennem az a meggyőződés, hogy maga a közgazdaságtan, a könyvelés, a pénz és minden, ami ezekkel kapcsolatos a mai világunkban túlbonyolított. Voltam brókercég és bank főkönyvelője, építettem házakat, saját vállalkozást, vezettem kereskedelmi céget, voltam önkormányzati tanácsadó és bő 10 évet dolgoztam az építőiparban is.

A bal kezemen hat ujjal születtem, mint a táltosok és talán ezért történt, hogy miközben kétgyerekes anyukaként is aktívan és tevékenyen éltem, egy erős szál mindig is összekapcsolt a nemlátható világgal. Majd három évtizede mélyen és elkötelezetten foglalkozom önismerettel, azóta indultam el megkeresni a saját boldogságomat. A testit, a lelkit, a szellemit és az anyagit is. Így lett szenvedélyem a tanulás, és mára már a tanítás. Életem a mestermunka, melyen minden áldott nap csiszolok.

Miután rendkívül sok nehézséget legyőzve megteremtettem a saját jólétemet, a szívemre hallgatva választhattam élethivatást. És mivel számomra az embernél semmi sincs izgalmasabb és csodálatosabb, úgy döntöttem, mások jólétének segítése lesz a hivatásom. Az évek során eltűntek a címeim, a pozícióim, már nem vagyok sem könyvvizsgáló, sem kineziológus, sem adószakértő, sem üzletasszony, sem facilitátor és mivel senki sem vagyok, bárki lehetek, így lettem inspirátor.

A spirituális nézőpont a lélek felől szemléli a világot, de életünket át-, meg átszövik a pénzzel, az anyagiakkal, a testtel, a kézzelfogható javakkal való törődés is. Hiszem, tudom és élem, hogy mindkét megközelítés elengedhetetlenül fontos a szabad, boldog és kiteljesedett emberi élethez.

Arról a három területről írok, amelyek a legfontosabbak és mégis a legtöbb hazugsággal, (ön)ámítással terheltek – a családról, a kapcsolatokról és a pénzről. Írásaimban igyekszem mélyen, közérthetően és őszintén megszólítani az olvasót.

Az írás mellett egyéni inspirációkat is tartok azok számra, akik elakadtak valamelyik területen, akiknek szükségük van segítségre és hajlandóak tenni is azért, hogy megváltoztassák az életüket. Különféle módszereket ismerek és használok, de a három legfontosabb – az aktív és értő figyelem, az elfogadás és a JPÉ (józan paraszti ész) némi humorral fűszerezve.

Biró Gabriella

Share This