Amikor darabokra hullik az életed, szétesik az, amit oly sokáig építettél, amiért annyit küzdöttél, amikor elhagynak, becsapnak, szakítasz, felállsz a munkahelyedről, megcsalnak, kirúgnak, megbetegszel, amikor a probléma átveszi feletted az irányítást, amikor szorongsz, félsz, kétkedsz, sírsz, amikor dühös vagy, fáj, egyedül vagy, magányosnak érzed magad, össze vagy zavarodva, amikor feléd tornyosul a nehézség, kiszolgáltatottnak és tehetetlennek érzed magad, beszippant a pánikroham, amikor hosszú ideje álmatlanul forgolódsz az ágyban.

Akkor tudd, hogy veled minden a legnagyobb rendben van.

Sőt, ennél sokkal több is. Ellentétben a kreált ikonokkal te épp úton vagy afelé, hogy valódi, hiteles emberré, példaképpé válj. Bár most talán szorongsz és gyengének érzed magad, de tudd, hogy nagyon is bátor és erős vagy!

Bátor és erős vagy mert az, hogy megjelent az életedben a kezelhetetlennek tűnő probléma, azt jelenti, megengedted magadnak, hogy felszínre kerülhessenek rég elnyomott félelmeid, fájdalmaid. Csak az erős emberek mernek szembenézni a démonaikkal. Csak az erősek mernek gyengék lenni, csak az erősek merik megengedni, hogy a dolgok összeomoljanak körülöttük. És csakis az erősek tudnak segítséget kérni. A többiek megpróbálják ezeket a szörnyeket pénzzel, szexszel, munkával, hatalommal, futással, xanaxszal, csokival, étellel, itallal, drogokkal, intellektualizálással, idilli párkapcsolattal, Rolex órával, diétával, jógával, urambocsá családi élettel és még istentujda mi mindennel etetni. Lehet, hogy próbáltad te is a rémeidet elhallgattatni és ideig óráig talán úgy tűnt, sikerül.

De nem csak azért születtünk, hogy élvezzük az életet, hanem azért is, hogy fejlődjünk. És a fejlődés sosem kellemes, aki mást ígér, tévútra csábít. A jó és a kellemes nem ugyanaz, és sokszor a kettőt megkülönböztetni sem könnyű. Ami kellemes az kényelmes, de sosem segít igazán, hogy valódi ömagaddá válj. A jó néha szó szerint embert próbáló és csak az választja, aki erős és bátor!

Persze te egyáltalán nem akartad ezt az egész változást, téged senki nem kérdezett, hogy mit akarsz, látszólag a fejed felett történik minden. De tudd, hogy él benned egy nagyobb erő, hivhatod sorsnak, karmának, véletlennek vagy léleknek, aki arra vágyik, hogy gyógyulj, fejlődj és azzá válj, akinek igazán születtél, nagybetűs Embenek! Azt hiszed, mindez csak veled történik, csak neked ilyen nehéz, mások vidámak és boldogok, pozítivak és mindent remekül megoldanak. De ez nem igaz. Úgy tűnik, minden és mindenki összefogott ellened. Pedig ellenkezőleg! Érted történik mindez, hatalmas lehetőséget kaptál és rajtad áll, mihez kezdesz vele!

Mindegy, hogy milyen bélyeget sütöttek rád!  Nárcisztikusnak, borderline-nak, neurotikusnak, bolondnak, összeférhetelennek, túlérzékenynek, magatehetetlennek, önállótlannak, keménynek, érzéketlennek mondanak? Ne higgy nekik! Bármilyen lehetsz és ez csak rajtad áll! Meg kell dolgozz érte, de meg tudod csinálni, bármire képes vagy!

Kaptál egy esélyt az élettől, szembenézhetsz régi félelemeiddel ls fájdalmaiddal és elgyászolva, megsiratva le is vetheted magadról őket, mint egy foszlott jelmezt, hogy elő ragyoghasson valódi önmagad. Lehet, hogy hosszú munka lesz, de amikor visszanézel majd erre az időszakra, tudni fogod, hogy megérte! Amikor a boldogságod valódi forrását önmagadban találod meg, soha nem tapasztalt öröm és szabadság lesz a jutalmad. De ez nem történik meg önmagától, csak Te tudod ezt megvalósítani.

Lehet, hogy sokáig tart majd, lehet, hogy lesznek segítőid, lehet, hogy néha egyedül kell továbbmenned, lehet, hogy lesz még talán ennél is rosszabb, lehet, hogy néha kilátástalannak tűnik majd minden, lehet, hogy néha eleged lesz mindenből.

Bármi történik is, csak egyetlen egyre figyelj!

S O H A

N E

A D D

F E L!

Hozzászólások

Share This