Kis túlzással kisebb az esélye az életen át tartó boldog párkapcsolatnak, mint a lottó ötösnek. Sajnálatos módon még nem áll rendelkezésemre a titkos, és mindenkire azonnal ható recept. Ám terápiák és önismereti tanfolyamok között őrlődve mégis mit tehetsz, ha hiába vágysz boldog kapcsolatra? Azt javaslom, ne lacafacázz, köteleződj el még ma! Hogy kivel? Az egyetlen emberrel, aki egész életedben mindig kéznél volt, van és lesz is. Önmagaddal.

Az elfeledett szerződés és a spirituális sufni tunning

Egy-két évvel ezelőtt kezembe akadt egy már kissé megsárgult papírlap. Ez állt rajta:

„Elköteleződés önmagammal

A mai napon végleges és megmásíthatatlan döntést hozok, hogy testi, lelki, érzelmi boldogságomban és pénzügyeimben minőségi javulást idézek elő. Ennek érdekében hajlandó vagyok minden egyes napon valamilyen erőfeszítést tenni. Tudatában vagyok, hogy a boldogsággal, kapcsolatokkal, érzelmekkel, szerelemmel, szexualitással és a pénzzel, gazdagsággal kapcsolatos gondolkozásom és szokásaim megváltoztatásához olyan erőfeszítésre van szükség, amit huzamos ideig, minden egyes napon meg kell tennem. Tudatában vagyok annak is, hogy megváltozik a világnézetem, az értékrendem, a magamhoz és a körülöttem élőkhöz fűződő viszonyom is. Meggyőződésem, hogy ha ezt a napi erőfeszítést megteszem, akkor elérem célomat.”

A papír alján az aláírásom van, és egy dátum közel 20 évvel ezelőttről. Hosszú évekig lapult valamelyik fiók alján a feledés jótékony homályában. Abban a pillanatban, amikor elolvastam, pontosan tudtam és éreztem, hogy micsoda hatalmas jelentősége van számomra ennek a papírlapnak, pontosabban annak a döntésnek, amit akkor tudatosan meghoztam. Súlya lett a papírnak, szó szerint. Megdöbbentett, hogy ez a hatóságok, és a világ számára jelentéktelen kis fecni mekkora hatással volt és van mind a mai napig az életemre.

Bár az akkori döntésem pillanatában nem voltam, nem lehettem tisztában azzal, hogy ez az elhatározás milyen utakon és pontosan merre vezet, mégis kijelölte(m) vele életem útjának fő irányvonalát. Mondhatni, beütöttem a lelki gps koordinátákat.

A segítségért, támogatásért, inspirációért hozzám fordulók kissé mindig csodálkoznak, hogy közös munkánkat azzal kezdjük, hogy hivatalos szerződést kötünk. Erre azért kerül sor, mert az a véleményem, sőt tapasztalatom, hogy az üzleti élet rendezettsége, átláthatósága segítheti a lelki munkát is. És ennek a fordítottja is igaz, tehát a rendezetlenség, a tisztázatlanság a lelki munkát is gátolja, mondhatni „gagyisítja”. Ezt hívom „spirituális sufni tunning”-nak.

Ám a legérdekesebb azt megfigyelni, hogy mindenkin, akinek említést teszek a szerződésekről, abban a pillanatban, amikor megemlítem, hogy önmagával is szerződést kell kötnie, szinte gyermeki kíváncsiság, és izgalom lesz úrrá. Csillogó szemmel érdeklődnek, hogy mi lesz benne. Mert szerződni ugye, komoly dolog. És hát, hogy mást komolyan kell venni, ahhoz hozzá vagyunk szokva. Na de, hogy magunkat is lehet?!?!?!

Köteles vagyok elköteleződni?

Szerződni szoktunk a bankkal, ingatlan vásárláskor, vagy akár az utazási irodával, írásban és szóban, nyíltan és rejtetten – felsorolni is lehetetlen, hány helyen és formában. Egy valami nem szokott megtörténni, önmagunkkal nem szoktunk szerződni, vagy ha úgy tetszik, elköteleződni. Pedig talán nincs is ennél fontosabb!

Na de hopp, itt ez a kis szócska. ElKÖTELEZődni. Lehet ennek ugye akár negatív felhangja is, kötelesség, leköteleződés, sőt a kötél szó önmagában is hozhat fel zsigeri ellenérzéseket. Akinek valamelyik őse kötél általi halállal halt, ne csodálkozzon, ha esetleg elköteleződési problémái vannak. Egy családállítás ez esetben sokat segíthet, de már önmagában az, hogy szembe nézünk vele, tudatossá tesszük, oldja a blokkot. A negatív képek helyett, azt javasalom, képzeled el, ahogy a legjobb, legboldogabb, legkiteljesedettebb önmagadhoz vagy elsősorban és megkérdőjelezhetetlenül millió és egy, vékonyabb és vastagabb kötéllel elköteleződve. Az önmagunk iránti elköteleződés segíti, hogy valóban boldog, tartalmas és értékes életet élj, és hogy ezáltal elkerüld, felszámold mérgező kapcsolataidat. Márpedig ez nagyszerű dolog, hiszen szűkebb és távolabbi környezetünket, a világot is csak magunkon keresztül tehetjük boldoggá, sehogy máshogy.

De mi is az, ami miatt az a bizonyos 20 évvel ezelőtti papír ilyen jelentőségteljes lett? Persze a szavak jelentése már önmagában sokat számít. A szómágia szabályait ismerők pedig tudják, hogy a kimondott szónál az írottnak még nagyobb az ereje, így ezt az erőt is magunk mögött tudhatjuk, ha írásba foglalunk valamit. Ám végső soron az a bizonyos papírlap írott emléke egy döntésnek, amit akkor hoztam és ezt jelzi az aláírásom. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, milyen elképesztő jelentősége is van a döntéseinknek.

Ha arra vágysz, hogy megváltozzon az életed, azt javaslom, írd meg még ma a magad elköteleződését, hozz egy döntést és írd alá! Csak figyeld meg, hogy még megszövegezni, kinyomtatni, aláírni sem olyan egyszerű. Igenis súlya van, és hogy mekkora, arra lehet, hogy csak 20 év múlva döbbensz majd rá.

Hogy hogyan tudod ezt a technikát kisebb, nagyobb céljaid szolgálatába állítani, arról a következő cikkben lesz szó.

Hozzászólások

Share This